Gier – Vaskeanvisning

Vaskeanvisning
En gi holder længere, hvis du holder dig fra tørretumbling, altid.
En gi holder også længere, hvis du kan begrænse centrifugering, f.x. nøjes kun med at dryptørre eller give 400 o/min istedet for 1.600 o/min.

HVOR MEGET KRYMPER MIN KAITEN GI?
 
Ved normal vask kan gien krympe ca 5-7%

VASK: 
Vask korrekt for miljøets og din gis skyld. Ved at tænke på hvordan du vasker dit tøj, bidrager du til at formindske miljøpåvirkningen, derudover holder din gi også længere.

Alle KAITEN’s gier er af 100% ren bomuld
(undtagen KAITEN Dynamic som er af PolyCotton). 
Bomuld er et naturprodukt og skal håndteres derefter. Bomuld krymper hvis man vasker det ved for høj temperatur eller hvis det tørretumbles.
PolyCotton er et kombineret bomulds og polyesterprodukt, som krymper hvis man vasker det ved for høj temperatur eller hvis det tørretumbles.

FØRSTE GANG GIEN VASKES
Vask gien i koldt vand de første 3-4 gange den bliver vasket. Det er med til at sikre at pasformen/størrelsen holder. Derefter kan gier der er lavet af 100% bomuld vaskes i op til 40 grader. PolyCotton (Dynamic) kan efter 3-4 vask, vaskes i op til 40 grader. Brug gerne miljømærket skyllemiddel for at blødgøre din gi.
Tag gien ud af vaskemaskinen så hurtigt som muligt efter afsluttet vask for at forhindre at den bliver for krøllet. Normalt krymper KAITEN’s gier ca 5-7% efter første vask. 

KAN KAITEN’S GIER STRYGES? 
Ja, KAITEN’s gier er lavet af 100% ren bomuld, (undtagen Dynamic som er af PolyCotton) så de kan stryges som du stryger alt andet bomuldstøj. 
Dynamic kan stryges på polyester programmet.

HVID GI? 
KAITEN’s gier må ikke bleges med klor. Vask i henhold til specifikationerne og vask ikke gien sammen med andet farvet tøj.

GENERELT SKAL DU HUSKE
Vask gien inden du bruger den for første gang. Vask den sammen med hvidt og brug den rette temperatur. Bliver din KAITEN gi ikke jævnligt vasket, vil evt. mørke rander på kraven være svære at få rene. 

VASKEMIDDEL/SKYLLEMIDDEL: 
Brug gerne et miljømærket vaskemiddel/skyllemiddel, som er fri for optisk blegemiddel og fosfater. De påvirker naturen negativt. Dosér vaskemiddel/skyllemiddel i henhold til producentens anbefalinger. Overdosering gør ikke din gi mere ren.