GOJU RYU KARATE 剛柔流 空手

Goju Ryu Karate-Do er grundlagt af Chojun Miyagi 宮城 長順. Miyagi blev født i Naha, Okinawa, den 25. april 1888 i en adelsfamilie. I en alder af 14 begyndte Miyagi at træne under den mest fremtrædende Naha-te mester, Kanryo Higaonna. Han var senseis discipel i 13 år.

I 1915, efter Higaonnas død, tog Miyagi til Kina for at studere kinesisk kampsport og Zen. Han lærte forskellige stilarter af Kung Fu. I Fuzhou, Fujian-provinsen, studerede Miyagi Shao Lin Chuan (hård knytnæve stil af chi chi) og også Ba Gwa Chang/ Baguazhang (八卦掌  ‘8 trigram palm‘ – blød knytnæve stil). Efter sin tilbagekomst til Okinawa brugte han sin viden om kinesisk Kempo til at tilpasse Naha-te for mere at reflektere de hårde og bløde aspekter af den oprindelige kampkunst – at ‘give’, og at ‘tage’ for at være vellykket.

Direkte oversat betyder Go Ju Ryu hård og blød stil. Go 剛 er det japanske ord for hårdhed og Ju 柔 er ordet for blødhed. Ryu 流 betyder stil eller tradition. Systemet er baseret på det orientalske koncept, at al hårdhed og stivhed ikke er god, og samtidig er al blødhed og for meget mildhed ikke god. Goju Ryu afspejler konceptet Yin og Yang – at disse to modsætninger skulle komplementere hinanden. Det er dette sammensætning af det hårde og det bløde, der giver Goju Ryu dens smukke, ‘disciplinerede’ bevægelser, fyldt med ynde, flydende former og styrke. Bevægelser er undertiden ekstremt hurtige, andre gange langsomme og majestætiske. Goju Ryu anvender en selvsikker form for forsvar med vægt på at levere hårde slag, men med lille indsats og i hurtig sekvens, ikke kun i bevægelse fremad, men også fra side til side. Men et vigtigt aspekt ved karate er vægten på anvendelsen af fysisk kraft kun som absolut den sidste mulighed og selvfølgelig kun defensivt.